Начало   За мен и блога   Фондация "Анималотерапия"   Галерия   Делфинотерапията в Мармарис   За контакти  

Голдън ретривър

Публикувано в Книжарница на 09.01.11

голдън ретривърЗаглавие: Голдън Ретривър
Автор: Нона Килгор
Поредица: Моето куче
Страници: 168
Български издател: СофтПрес
Издател на оригинала: BowTie Press
Дата на издаване: 01-06-2007
ISBN: 9789546854865
Размер: 165×230
Тегло: 0.410 кг
Нова книга
В наличност
С цветни страници

 

Цена: 15.00 лв.
Цена на доставката: 3.00 лв.
Обща сума: 18.00 лв.

За да заявите книгата, моля изпратете на e-mail:               ivan_stoyanov(@)bestfellows.com:
две имена, пълен пощенски адрес и мобилен телефон за връзка.
Начин на плащане: с наложен платеж

Представяне от издателите

Голдън ретривърът е най-дружелюбното куче. Това е една от най-талантливите и популярни породи. Известен с лъскавата си златиста козина, жизнерадостния си характер и силното желание да ловува, голдън ретривърът е идеален домашен любимец за малки и големи. Лесното му обучение допринася за популярността и успеха му във всички области.

Книгата е написана от развъдчика-инструктор на голдън ретривъри – Нона Килгор Бауер, Моето куче – голдън ретривър ще ви напътства във всяка стъпка от неговото отглеждане –  характеристики, история и стандарти, а също така ще ви помогне при избора на кученце, храненето, превантивните грижи за здравето и поведението на кучето. Ще получите безценни съвети, базирани на опита на авторката, както по отношение на осигуряването на вашия дом, така и за предотвратяване на разнообразни проблеми с кучето. В допълнение на изчерпателния текст, на ваше разположение са 135 пълноцветни фотографии. Тази книга от поредицата „Моето куче ви” дава най-добрия възможен старт с вашето ново кученце голдън ретривър.

Какво ще научите от тази книга?

• Запознаване с голдън ретривъра
• Стандарт на породата
• Подходящи ли сте за собственик на голдън ретривър
• Избор на развъдчик
• Как да откриете подходящото кученце
• Посрещане на голдън ретривъра
• Първоначално обучение на кученцето
• Домашно обучение на голдън ретривъра
• Обучаване на основните команди
• Домашни грижи за голдън ретривъра
• Хранене на голдън ретривъра

Съдържание:

История
Проследете предците на своето кученце от порода голдън ретривър чак до кучетата основатели; срещнете се със създателя на породата, запален спортсмен и ловец; и научете повече за първоначалното предназначение и талантите на най-красивите сред ловните кучета.

Характеристики
Разберете дали голдън ретривърът е идеалното куче за вас и вашия начин на живот. Вземете предвид размерите му, необходимите грижи за козината му и времето, което ще трябва да му отделяте, както и нуждата му от упражнения. Обърнете внимание и на темперамента и склонностите на това активно, предано и атлетично куче.

Породен стандарт
Запознайте се с изискванията за един правилно развъден голдън ретривър, като проучите описанието на породата. Както изложбените кучета, така и домашните любимци трябва да притежават ключовите характеристики, описани от породния стандарт.

Mалкo куче
Посъветвайте се за избор на почтен развъдчик и изберете здраво кученце, което носи типичните за породата характеристики. Разберете отговорностите на това да бъдеш собственик на куче, които включват и подготовката на дома, аклиматизацията, подходящ ветеринар и начините за превенция на обичайните проблеми при кученцата.

Ежедневни грижи
Включете се в полезната дискусия за диетата и хранителните нужди, упражненията, грижите за козината, пътуването и идентификацията на вашето куче. Тази глава описва грижите за голдън ретривъра при всички етапи на неговото развитие.

Обучение
Научете колко важно е да приучите вашия голдън ретривър към домашното възпитание и как да го обучите да изпълнява основните команди по подчинение (седни, на място, легни и прочее).

Грижи за здравето
Открийте как да изберете квалифициран ветеринар и как да се грижите за вашето куче на всички етапи от неговия живот. Темите включват ваксинационната програма, кожни проблеми, справяне с външните и вътрешните паразити, както и често срещани здравословни и поведенчески проблеми.

Възрастно куче
Запознайте се с грижите, необходими за вашия възрастен голдън ретривър, както и с подходящата диета за възрастни кучета. Научете се да разпознавате признаците на остаряване, както поведенчески, така и здравословни и създайте програма за специални грижи.

Поведение
Научете се да разпознавате и да се справяте с обичайните поведенчески проблеми при вашия голдън ретривър, като лаенето, скачането, агресията към хора и други кучета, дъвченето, ровенето, страха от изоставяне и прочее.

Участие на изложби
Запознайте се със света на изложбите за кучета, организирани от АКК, в това число и с различните видове изложби и с това как се става шампион. Идете отвъд изложбения ринг към състезанията по подчинение, ловкост и другите подобни мероприятия.

Ако тази статия ви допада, споделете я във Facebook или Twitter.

Етикети: , , , , , ,


Вижте и това:
  • Лабрадор ретривър Заглавие: Лабрадор ретривър Автор: Нона Килгор Бауер Редактор: гл. ас. д-р Димо Димов,   д-р Цветан ...
  • Ротвайлер Заглавие: Ротвайлер Автор: Виктор Клементе Редактор: гл. ас. д-р Димо Димов,   д-р Цветан Стефанов П...
  • Пудел Заглавие: Пудел Автор: Марша А. Фойс Редактор: гл. ас. д-р Димо Димов,   д-р Цветан Стефанов Поредиц...
  • Сибирско хъски Заглавие: Сибирско хъски Автор: Катлийн Канцлер Редактор: гл. ас. д-р Димо Димов,   д-р Цветан Стефа...
  • Немска овчарка - немско овчарско куче Заглавие: Немска овчарка - немско овчарско куче Автор: Мег Пюрнъл-Карпентър Редактор: гл. ас. д-р Ди...

Искаш да споделиш нещо? Коментирай!


5 − = 3